Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
5 el rozijnen
Varkenshaasjes voor 4 pers.
zout, peper
4 el boter
2 el bakgember
1/2 tl sambal
2 el tomatenketchup
1 dl rode wijn
1 dl water | Bereiding:
Voorbereiden (kan een dag van tevoren) ui pellen en grof snipperen. Paprika's wassen, halveren en van zaadlijsten ontdoen. Daarna in reepjes snijden. Vlees inwrijven met peper en zout. Boter in pan verhitten en vlees aan beide zijden goudbruin bakken (niet gaar!). Varkenshaasjes uit de pan nemen en in bakvet ui fruiten. Daarna paprika's erbij en zachtjes meebakken. Toevoegen: rozijnen, gember met vocht, sambal, tomatenketchup, wijn en 1 dl. water. Met deksel op de pan +/- 10 min. zachtjes stoven. Op smaak brengen met wat peper en sambal. Ovenschotel invetten. Paprikamengsel erin en vlees erop leggen. Afgedekt in de koelkast bewaren. Bereiding: oven voorverwarmen op 200 oC. Vlees met paprikamengsel in midden van de oven in +/- 25 min. bijna gaar braden (rose). |