Nieuws   Zoeken 

Vera's runderstoofpot met alfalfa
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr magere runderlappen
5 el ketjap manis
4 el citroensap
4 el gembersiroop
2 teentjes knoflook
2 stengels dunne prei
1 rode paprika
6 stengels bleekselderij
100 gr champignons
3 el boter
peper
50 gr alfalfa
Bereiding:
Runderlappen in dobbelstenen snijden. Marinade maken van ketjap, 2 el citroensap, gembersiroop en 1 dl water. Knoflook erboven uitpersen. Minimaal 2 uur laten marineren. Af en toe omscheppen. Prei in dunne ringen snijden (alleen het wit gebruiken!). Paprika in reepjes. Bleekselderij in stukjes. Champignons in plakjes snijden. Besprenkelen met de rest van de citroensap. Vlees uit marinade halen en droogdeppen. Boter verhitten. In ca. 5 min. rondom bruin bakken. Marinade toevoegen. Vlees ca. 2 uur zachtjes stoven. Toevoegen: prei, paprika, bleekselderij en champignons. Nog ca. 15 min. zachtjes stoven. Alfalfa erover strooien.
Receptnummer: 7603 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Als je niet van alfalfa houdt kun je het rustig weglaten. Dit is een heerlijk gerecht om te maken als je gasten krijgt, het kan een dag tevoren bereid worden. Ik vind het lekker om de stoofschotel te combineren met eigengemaakte aardappelpuree. Meestal meng ik de aardappelpuree met versgesneden bieslook en peterselie. Er hoeft verder geen groente bij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept