Ingredienten: (10 pers.):
5 stengels bleekselderij
50 gram boter
1 ui, gesnipperd
1 - 2 theelepels kerriepoeder
30 gram bloem
3 dl appelsap
2 liter bouillon of water met 4 bouillontabletten
75 gram krulvermicelli
1 dl koffieroom | Bereiding:
verwijder de bladeren van de bleekselderij, haal de bladscheden van elkaar en trek de nerven uit de scheden. snijd de selderij in stukken van circa 3 cm. smelt de boter in een pan en fruit hierin ui, bleekselderij en kerrietot de ui glazig ziet. roer de bloem erdoor. schenk eendeel van het appelsap erbij en blijf roeren tot een gladde massa is ontstaan. hethaal dit tot alle appelsap en alle bouillon is opgenomen (na de appelsap ga je dus door met de bouillon). laat de soep al roerend aan de kook komen. strooi de vermicelli erin en laat het geheel gaar worden. roer, van het vuur af, de koffieroom door de Senegalese soep en breng deze op smaak met zout en peper. |