Nieuws   Zoeken 

Anke's pittige andijvie stamppot
Ingredienten: (2 pers.):
aardappelen voor 2-3 personen
3 ons rundergehakt
(zak) gesneden andijvie 400 gr.
3 uien
bakje champignons
2 teentjes knoflook
olie, peper, zout, sambal oelek
djintan, ketoembar, kerrie, paprikapoeder, nootmuskaat
ketjap
(evt. warme melk)
Bereiding:
Breng de aardappelen aan de kook in een ruime pan, leg na 10 minuten de helft van de andijvie op de kokende aardappels. Laat nog 5 a 10 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn. Doe de overige andijvie in een vergiet en overgiet met kokend water. Uit laten lekken. Bak ondertussen het gehakt rul in (olijf)olie met peper en zout en de knoflook. Voeg de kleingesneden uien toe met een dikke theelepel sambal. Voeg djintan en ketoembar (theel.) toe en flink wat kerrie en paprikapoeder. Voeg de in stukjes gesneden champignons toe, en een scheut ketjap en laat alles op lager vuur even doorpruttelen. Giet de aardappelen af en stamp alles door elkaar, samen met het gehaktmengsel, de andijvie en een beetje nootmuskaat. Voeg indien nodig eventueel een beetje warme melk toe.
Receptnummer: 7640 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept