Nieuws   Zoeken 

José's rode stoofperen
Ingredienten: (4 pers.):
1 1/2 kilo stoofperen
100 gram suiker
3 kaneelstokjes
klein flesje rode wijn
Bereiding:
Schil de peertjes, snijd ze in 4-en en doe ze in een pan, samen met de rest van de ingredienten. Breng aan de kook en zet laag. De kooktijd hangt af van hoe rood je de peren wilt hebben. 1 1/2 uur is voor lekkere roze/rode peertjes. Maar hoe langer ze stoven hoe roder ze worden. Ze worden iets zachter, maar dit verschil is klein.Ik laat ze meestal 3 uur staan. (In die tussentijd kun je natuurlijk iets anders gaan doen).
Receptnummer: 7672 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
De bereidingstijd is de tijd die je nodig hebt om ze panklaar te maken en aan de kook te brengen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept