Nieuws   Zoeken 

Manuela's bruine bonensoep
Ingredienten: (6 pers.):
1 pak gedroogde bruine bonen
1 kg. prei
3-5 aardappels
1 pond varkenspoulet
3 boulliontabletten

1-2 gelderse worsten
Bereiding:
Bruine bonen 12 tot 24 uur in koud water zetten om te weken. Prei in ringen snijden, aardappels schillen en in blokjes snijden (2 x 2 cm.) Bruine bonen met het water in een grote soeppan doen. Daarbij de prei, het varkenspoulet, de boulliontabletten en de aardappelblokjes doen. Zoveel water toevoegen dat de ingrediƫnten 10 cm. onder water staan. Dit aan de kook brengen en ongeveer 3 uur zachtjes laten koken. Af en toe eens roeren. Dan de gelderse worsten in de soep warm laten worden (ongeveer 30 min.) en kort voor opdienen in plakjes snijden en terug in de soep doen. Eventueel nog wat peper toevoegen.
Receptnummer: 7679 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 210 min.
Opmerking:
Het weken van de bonen duurt naar eigen wens 12 tot 24 uur. Het voorbereidende werk neemt ongeveer 30 min in beslag. Het koken van de soep en de worst, duurt ongeveer 3,5 uur. Het is een heerlijke soep, die, wanneer eenmaal gemaakt, ook goed in de diepvriezer bewaard kan worden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept