Nieuws   Zoeken 

Beppie's stoofpeertjes
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo stoofpeertjes (Gieser Wildeman).
Perenrood (kruidenwinkel).
2 kaneelstokjes.
Flinke scheut rode wijn.
Bereiding:
Schil de peertjes maar laat ze heel, met het steeltje eraan. Zet ze op met wat water, de kaneelstokjes en het perenrood. (Dit bevat suiker, dus je moet zelf even kijken of je er nog extra suiker bij wilt doen)! Laat ze, op een laag vuurtje,met de rode wijn, een paar uur stoven. Als ze mooi van kleur zijn zet je ze rechtop in een schaal (steeltjes naar boven) en maak van het overgebleven kooknat, met een beetje aardappelmeel, een sausje en dat giet je er overheen! Als je het koud wilt eten is het ook heel lekker om er wat vanillevla overheen te doen! Of een bolletje ijs. Ook lekker met schocoladesaus! Je kunt ze ook heel goed invriezen, dan heb je altijd een lekker toetje in huis!
Receptnummer: 7685 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 120 min.
Opmerking:
Er staan al verschillende stoofpeertjesrecepten op de site, maar als niemand zich er door laat weerhouden om er toch weer één bij te zetten voel ik me ook niet geroepen! Het is toch weer een beetje anders! Eet smakelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept