Nieuws   Zoeken 

Hertveldt's wok met kip of reepjes rundsvlees
Ingredienten: (6 pers.):
1 kg kipfilet of rundsvlees
1 groen en 1 rode paprika
2 grote uien
2 preiwitten
200 gr fijne princessen
1 zakje sojascheuten
1 afgestreken eetlepel sambal
20 cl tomatensap
sojasaus naar smaak
4 zakjes basmatirijst
1 runds of kippenbouillonblokje
Bereiding:
Laat de kip of het rundsvlees 3 uur marineren in een weinig tomatensap en de sambal. Verwijder de uiteindjes van de princessen, was ze en kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze uitlekken. Snij de preiwitten in dunne rondjes en snij de ander groenten fijn (behalve de sojascheuten !). Bak de kip of het rundsvlees in een zéér hete wok tot het gaar is. Kruiden met peper en zout. Voeg alle groenten toe (behalve de soja scheuten !). Ondertussen is de rijst bijna gaargekookt in een andere pot met een bouillonblokje erbij. Voeg aan de groenten sojasaus toe naar smaak en de overschot van het tomatensap. Laat de groenten niet mals worden maar nog een beetje krokant. Doe er juist voor het opdienen de sojascheuten bij zodat ze krokant blijven. Smakelijk.
Receptnummer: 7698 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Als de rijstbuiltjes uitgelekt zijn doe de rijst dan in een apparte pot met 2 eetlepels olijfolie en meng. Zo plakt de rijst minder.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept