Nieuws   Zoeken 

Sonja's Surinaams/Hollandse roti-maaltijd
Ingredienten: (3 pers.):
6 Tortilla wraps (Tex Mex)
800 gr. kipfilet
Hindoestaanse massala
3 uien
4 knoflookteentjes
16 gedroogde chillies (Silvo)
1 kipbouillon blokje
600 gr. geschilde krieltjes
blikje/potje haricot verts
Olijfolie
3 a 4 kopjes water
Grote, hoge koekepan.
Bereiding:
Snij de kipfilet in blokjes. Snipper de uien, knoflook en chillies fijn. Meng de kipfilet met de uien/knoflook/chillies en strooi hier ruim massala over (het moet goed geel zien). Bak nu het kipfilet/ui/knoflook/chillies mengsel in de olijfolie aan (5/10 minuten). Giet nu water hierbij en voeg de in tweeen gesneden krieltjes toe (de krieltjes moeten bijna onder water komen te staan) en verkruimel het bouillonblokje erover. Strooi er nu nog wat extra massala over. Alles goed doorroeren en lekker laten pruttelen tot de krieltjes gaar zijn. Als de krieltjes zo goed als gaar zijn, de in stukjes gesneden haricots verts bij het mengsel voegen. Alles goed doorelkaar mengen en nog even laten pruttelen. Verwarm de tortilla wraps in de magnetron. Schep wat van het mengsel op de tortilla wrap, vouw dicht en eten maar!
Receptnummer: 7705 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Het enige wat je perse in een Surinaamse toko moet kopen, is de hindoestaanse massala. De rest van de ingredienten kun je in een gewone supermarkt kopen, vandaar ook dat ik het Surinaams/Hollandse roti heb genoemd. Het is een vrij pittig/heet recept door het gebruik van de chillies, maar wel ontzettend lekker!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept