Nieuws   Zoeken 

Diana's ovenschotel met lamsvlees en zuurkool
Ingredienten: (4 pers.):
500 - 750 g lamsvlees (bijv. nekvlees of poelet)
beetje Croma of ander braadprodukt
2 el olijfolie
1 grote ui
2 tenen knoflook
zout, peper
flink wat verse tijm
2 blaadjes laurier
2 flinke eetlepels tomatenpuree
1/2 liter pot witte bonen
500g wijnzuurkool
ev. een restje van je eigen lekkere vleesjus
1 pak Maggi puree voor ovenschotels
200g raspkaas
Bereiding:
Het vlees in blokjes in de Croma en olie rondom bruin bakken. De gesnipperde ui en knoflook uit de pers meebakken. Met zout en peper bestrooien, de tijm, laurierblaadjes, tomatenpuree en 2 eetlepels water toevoegen, doorroeren en op laag vuur 10 minuten laten pruttelen. Af en toe roeren. De bonen laten uitlekken. De losgehaalde zuurkool met de bonen op het lamsvlees scheppen. De massa op laag vuur in afgesloten pan nog 20 minuten laten sudderen en omscheppen. Nu eventueel nog wat van je eigen lekkere jusrestje erdoor roeren om het wat smeuïger en gekruider te maken. Vervolgens leg je het vlee's/groentemengsel in een licht ingevette ovenschaal. Daarbovenop doe je de aardappelpuree, die je volgens de aanwijzingen op het pak hebt gemaakt. Per zakje pureepoeder op het laatst 100g raspkaas erdoor roeren. Dan in de combimagnetron: 200 graden hetelucht + 650W ongeveer een kwartier. Op het laatst eventueel nog de grill even aanzetten voor een nog mooiere bruine kleur. Wel opletten, nu gaat het gauw te hard!
Receptnummer: 7723 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Makkelijk eenpansgerecht.
Lekker te combineren met frisse appelmoes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept