Nieuws   Zoeken 

Diana's vruchtenkruimeltaart
Ingredienten: (12 pers.):
5 niet te rijpe perziken, of
2 Grannies + een beetje bakgember, of:
5 Elstar + een beetje citroensap + 200 g rozijnen + kaneel
2 zakjes vanillesuiker
280 g bloem
220 g witte basterdsuiker
120 g harde boter uit de koelkast
100 g zachte boter
snufje zout
2 eieren
Bereiding:
Perziken of appels schillen en in schijfjes snijden. Perzikschijfjes of appelschijfjes in een kom doen en de vanillesuiker erdoor scheppen. Bij de Grannies de gember toevoegen. Bij de Elstarvariant dus de citroensap + rozijnen + kaneel. In een kom 180 g bloem en 120 g basterdsuiker door elkaar roeren. Harde boter toevoegen en met 2 messen tot erwtjesgrootte door het bloemmengsel snijden. Met handen deeg tot een kruimelige massa wrijven. Oven voorverwarmen op 160 graden. Lage taartvorm (doorsnede 24 cm) invetten. In een andere kom met een mixer de zachte boter met 100g basterdsuiker en een snufje zout in ca. 10 minuten tot een crèmekleurige, romige massa kloppen. Eieren één voor één erdoor kloppen. 100g bloem erboven zeven en er luchtig door scheppen. Dit cakedeeg in de taartvorm scheppen en de bovenkant gladstrijken. Vruchtenschijfjes erop rangschikken. Kruimeldeeg erover verdelen. Taart in ca. 75 minuten goudbruin en gaar bakken. Dit kan natuurlijk per oven verschillen! Misschien moet het in jouw oven niet zo lang... Taart uit de oven nemen en laten afkoelen. In 12 punten snijden. Lekker met slagroom.
Receptnummer: 7728 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept