Nieuws   Zoeken 

Gunvar' s toetje
Ingredienten: (5 pers.):
200 g dessertrijst
vloeibaar zoetmiddel
slagroom, zelf bepalen hoeveel
blikje gecaramelliseerde vijgen
250 g harde amandelkoekjes (bijvoorbeeld de Italiaanse of bitterkoekjes hard laten worden)
Bereiding:
Kook de rijst in 10,4 dl water 12 minuten. Vloeibaar zoetmiddel erdoor. Laten afkoelen. Geklopte slagroom naar smaak erdoor. Leg op de bodem van een schaal de inhoud van het blikje gecaramelliseerde vijgen, kleingesneden. Daarbovenop de koekjes in stukjes. Daarbovenop de rijst/slagroommassa. Dat is alles, simpel, maar lekker .......
Receptnummer: 7732 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
De speciale gecaramellliseerde vijgen heb ik tot nu toe niet in Nederland kunnen vinden. Ik kreeg ze mee van onze Deense familie, waar dit toetje voor ons op het menu stond. In Denemarken is dit vijgen-in-blik-spul doodgewoon, trouwens van alles met vijgen vind je daar in de supermarkt, ook van die overheerlijke rollen van vijgen met rozijnen en zo, vijgenjam en vijgen-voor-op brood-plakjes. Denemarken heeft kennelijk iets met vijgen. Trouwens ook de koekjes voor in dit toetje waren koekjes, die je daar doodgewoon in de supermarkt koopt. Lijkt wel een beetje op keiharde lange vingers. Maar het gaat ook heel goed met de Italiaanse koekjes of bitterkoekjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept