Nieuws   Zoeken 

Diana's verstopte hachee
Ingredienten: (4 pers.):
750g runderlappen (mag ook lamsvlees zijn)
3 el boter
2 grote uien, gesnipperd
1 laurierblad
1/2 tl gemalen kruidnagel
snuf kaneel
scheutje azijn of rode wijn
1/2 l vleesbouillon
3 el bloem of allesbinder
zout, peper
100 g zilveruitjes
6 plakjes diepvriesbladerdeeg
1 eidooier
Bereiding:
Blokken snijden van het vlees en ze in de boter aanbraden. Al omscheppend de uien meebakken. Het laurierblad, de kruidnagel, kaneel, azijn en bouillon toevoegen. Alles in een gesloten pan in 2-3 uur laten gaarstoven. De hachee binden met een papje van 3 el bloem en water of met wat allesbinder en op smaak brengen met zout en peper. Door de hachee de zilveruitjes scheppen. De oven voorverwarmen op 200 graden. Intussen de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een lap. De hachee in een ingevette ovenschaal scheppen. Het deeg hier en daar inprikken en er de hachee losjes mee afdekken. Het overhangende deeg wegsnijden en er de deksel mee versieren. Het deeg met de losgeroerde eierdooier bestrijken. De pie in de oven ongeveer 20 minuten bakken tot het deeg gaar en goudbruin is.
Receptnummer: 7756 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 215 min.
Opmerking:
Lekker met rodekool of rode bietjes(sla) en aardappelen (gewoon gekookt of puree).
Als je niet van kruidnagel houdt kun je die vervangen door 4 jeneverbesjes. Niet echt snelklaar, maar het stoven gaat natuurlijk wel vanzelf.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept