Nieuws   Zoeken 

Diana's krentenbrood van mijn moeder
Ingredienten: (12 pers.):
500g zelfr. bakmeel
150g witte basterdsuiker
1 pakje vanillesuiker
snufje zout
2 eieren
1 kopje melk, 1 kopje water
100g boter, gesmolten
rozijnen naar smaak
krenten naar smaak
sukade idem
eventueel ook amandelen en/of gember,
totaal aan vruchtenvulling 200g
je kunt er ook nog wat geraspte appel door doen.
Bereiding:
Alles door elkaar roeren, je hoeft niet lang te kloppen, want het wordt niet zo luchtig als cake. Doe het in een cakeblik van ongeveer 1 1/2 liter. Bovenop kun je ook nog greinsuiker doen en halve amandelen om het heel mooi te maken. Onderin de oven, 150 - 175 graden, 95 minuten.
Receptnummer: 7762 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 100 min.
Opmerking:
Mijn moeder noemde dit vroeger krentenbrood, maar eigenlijk is het natuurlijk geen brood. Ze bewaarde het in een vochtige! theedoek in de koelkast, dan blijft de buitenkant lekker klef. Het werd gegeten met een beetje boter erop, want het is van zichzelf niet een vet recept.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept