Nieuws   Zoeken 

Diana's kalkoendij met tutti frutti
Ingredienten: (4 pers.):
5 el witte rum
250g tutti frutti
1/4 rode paprika
1 kg kalkoendijen
zout
6 el mango chutney
75g boter of margarine
allesbinder
toefjes peterselie
tabasco
Knorr strooiaroma (geel busje)
Bereiding:
Voorbereiden: In pan 4 dl water en rum doen. Hierin tutti frutti ongeveer 8 uur weken. Deze tijd heb ik niet meegerekend voor de bereiding. Paprika in stukjes snijden. Bereiden: Kalkoendijen inwrijven met zout en mango chutney. In grote braadpan boter verhitten. Vlees in ongeveer 10 minuten rondom bruinbakken. 1 dl tutti fruttivocht toevoegen. Met deksel schuin op pan, vlees in ongeveer 2 uur en 50 minuten gaarstoven, eventueel in plakken gesneden. Af en toe keren. Na het stoven extra op smaak brengen met tabasco en Knorr aroma. Vleessaus binden met allesbinder. Intussen schaal voorverwarmen. Tutti frutti met weekvocht in ongeveer 10 minuten gaarkoken. Vlees op plank leggen en in plakken snijden. Overdoen op warme schaal. Tutti frutti er omheen scheppen zonder vocht. Garneren met toefjes peterselie en paprika.
Receptnummer: 7775 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 200 min.
Opmerking:
groentetip: veldsla
Dit is een feestelijk gerecht, dat wij ooit met Kerstmis hebben gemaakt. Was een succes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept