Nieuws   Zoeken 

Diana's tomatentaartjes
Ingredienten: (4 pers.):
8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 el rode pesto
2 grote tomaten in plakjes
1 bolletje mozzarella in plakjes
2 el basilicumblaad grof gesneden
1 teentje knoflook uitgeperst
8 zwarte olijven zonder pit gehalveerd
2 el olijfolie
peper, zout
Bereiding:
Leg 2 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een rechthoekige lap (iets groter dan de oorspronkelijke plakjes). Vouw de randen iets naar binnen zodat er een bakje ontstaat. Maak zo 4 bakjes. Bestrijk de bodems met de pesto en beleg met de tomaat en mozzarella. Verdeel de basilicum, knoflook, olijven en olie erover en bestrooi met peper en zout. Bak de taartjes 28 à 30 minuten in een oven van 200 graden.
Receptnummer: 7779 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Dit recept is eigenlijk een voorgerecht, maar wij hebben het als een koolhydraat gegeten (in plaats van aardappel of pasta of zo) + sla + eiwit (bijv. koude kip).
Het kan natuurlijk ook als hapje bij de borrel, kortom, je ziet maar!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept