Nieuws   Zoeken 

Di's pasta met kip en mango
Ingredienten: (2 pers.):
pasta (bijvoorbeeld pipes rigate)
1 gerookte kipfilet
1/2 bosje worteltjes
pijnboompitten of andere noten
koksroom
mangocoulis
mango
chilipoeder
dragon
tabasco
peper
boter
Bereiding:
Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de gerookte kip in plakjes. Schil de mango, verwijder de pit en snijd hem in stukjes. Kook de pasta. Bak de wortelplakjes in de boter op niet al te hoog vuur. Voeg de gerookte kip toe en bak even mee. Voeg koksroom (ongeveer 1/2 pakje), kruiden en tabasco toe naar smaak. Laat de saus even pruttelen. Rooster intussen de pijnboompitten in een koekenpan. Voeg pijnboompitten en mangostukjes toe aan de saus en laat ze even meewarmen.
Receptnummer: 7807 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Mangocoulis maak je als volgt: schil 3 rijpe mango's en verwijder de pit. Breng 5 dl water aan de kook met 500g suiker en kook het mengsel tot de suiker is opgelost. Pureer de mango samen met de suikerstroop. Dit is een flinke hoeveelheid, voor het recept heb je maar weinig nodig. Je kunt ook minder maken, of de rest invriezen of gebruiken voor een lekkere dressing!
Voor een gemakkelijkere variant kun je ook een blikje mango nemen. Gebruik dan het sap in plaats van de coulis. Je kunt ook mangochutney gebruiken.
Voor een vegetarische variant vervang je de kip door verschillende soorten noten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept