Nieuws   Zoeken 

Ria's bruine bonen met knoflookgehakt
Ingredienten: (4 pers.):
400 gram half om half gehakt
2 teentjes knoflook
1 ei
zout, peper
1 middelgrote ui
2 eetlepels plantaardige olie
2 - 3 theelepels tacokruiden
1 blik tomatenblokjes, 400 gram
1 laurierblaadje
1 blik bruine bonen, 800 gram
1/2 liter bouillon van tablet
1/2 theelepel gedroogde oregano
verse munt of korianderblad
Bereiding:
maak het gehakt aan met de geperste knoflook, het ei en wat zout en peper, zet het even in de koelkast. snipper de uien. verhit de olie in een soeppan en laat de ui glazig fruiten. voeg de tacokruiden, de tomatenblokjes en het laurierblaadje toe. laat het op laag vuur ongeveer 15 minuten prutteleb. draai niet te kleine soepballenvan het aangemaakte gehakt. giet de bonen af en laat ze uitlekken. roer ze met de bouillon en de oregano door het mengsel in de pan en breng af en toe roerend aan de kook. voeg de gehaktballetjes toe en laat op laag vuur nog 7 minuten koken. breng zonodig verder op smaak met zout en/of peper en roer er de munt of koriander door/over. geef er knapperig stokbrood, nachos of maïschips bij.
Receptnummer: 7829 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Lekker winters bij deze sneeuw die nu valt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept