Nieuws   Zoeken 

Barbara's almondigas van de Filippijnen
Ingredienten: (2 pers.):
250 gram hoh gehakt
zout
zwarte peper
2 eetlepels koude gekookte rijst
1/2 losgeklopt ei
1½ eetlepel olie
2 teentjes knoflook
1/2 kleine ui
1/2 kleine rode peper (of evt. wat sambal)
1 grote tomaat
1 kleine rode paprika
2 1/2 dl. runderbouillon
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel fijngeknipte korianderblaadjes
Bereiding:
Maak het gehakt aan met zout, zwarte peper, de gekookte rijst en het halve losgeklopte ei. Laat het gehakt een half uurtje rusten. Meng het opnieuw en vorm er 8 kleine gehaktballetjes van. Snipper intussen de ui zeer fijn. Verwijder de pitjes van het halve pepertje en snij het vruchtvlees ragfijn. Ontvel de tomaat en snij deze in kleine blokjes. Snij de paprika in kleine blokjes. Fruit de uitgeperste knoflook, de uisnippers en de rode pepersliertjes 2 minuten zachtjes in de olie. Schep de tomaat- en paprikablokjes erdoor en bak dit al omscheppend ca. 3 minuten mee. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Schep de gehaktballetjes in de saus. Roer alles voorzichtig om en laat de gehaktballetjes in 10-12 minuten gaar worden. Balletjes af en toe omdraaien. Roer de ketjap manis erdoor en strooi de koriander erover. De saus hoort soepachtig te blijven. Dien het gerecht op in diepe borden en serveer er apart witte rijst bij.
Receptnummer: 7837 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Dit wat vreemde, maar lekkere Filippijnse recept heb ik een paar maanden geleden uit de krant geknipt. Het staat mooi om m.b.v. een kopje timbaaltjes te maken van de rijst en deze in de saus naast de gehaktballetjes te zetten. Lekker met tomaten/uiensalade met peterselie en knoflookdressing.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept