Nieuws   Zoeken 

Barbara's enchillada's gevuld met kip
Ingredienten: (2 pers.):
250 gram kipreepjes
Mexicaanse kruiden
1 eetlepel olie
3 bosuitjes
1 kleine rode peper
1 blik tomatenblokjes
1/2 eetlepel citroensap
1 theelepel oregano
1 eetlepel fijngeknipte korianderblaadjes
1/2 kippenbouillonblokje
2 grote wraptortilla’s
1/2 bekertje crème fraiche
75 gram feta
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 220 graden. Verwijder de pitjes uit de peper en snij het vruchtvlees in smalle reepjes. Snij de bosuien in ringetjes. Snij de feta in kleine blokjes. Strooi wat Mexicaanse kruiden (niet te veel) over de kipreepjes en bak ze in ca. 5 minuten al omscheppend bruin en gaar in de olie. Schep ze uit de pan op een bord. Roer de peperreepjes en de helft van de bosuienringetjes door het overgebleven bakvet. Voeg de tomatenblokjes, citroensap, oregano en fijngeknipte korianderblaadjes toe en verkruimel het halve bouillonblokje erboven. Schep alles goed om en laat de saus ca. 5 minuten zonder deksel zachtjes sudderen. Bestrijk de tortilla’s elk met 3 eetlepels saus, verdeel de gebakken kipreepjes erover en rol ze op. Schep 3-4 eetlepels saus in een ingevette rechthoekige ovenschaal en strijk dit glad. Leg de opgerolde tortilla’s erin. Verdeel de rest van de saus over de tortilla’s en strijk hier de crème fraiche over uit. Strooi de fetablokjes en de overgebleven bosuienringetjes erover. Zet de schotel ca. 15 minuten in de oven.
Receptnummer: 7854 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Lekker met maïssalade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept