Nieuws   Zoeken 

Beppie's broccolistamppot (met kaas en noten)
Ingredienten: (4 pers.):
6 aardappels.
zout/versgemalen peper.
2 stronken broccoli (500 gr.).
3 tomaten.
150 gr. geitenkaas.
50 gr. walnoten (Boukje).
2 teentjes knoflook.
125 ml. crème fraîche.
30 gr. boter.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180° C. Schil de aardappels en was ze. Snijd de aardappels in grove stukken en kook ze 20 min. in water met zout. Was de broccoli. Verdeel ze in roosjes en snijd de stelen in plakjes. Kook het ca. 3 min. in water met zout en spoel het af met koud water. Was en snijd de tomaten in blokjes. Brokkel de geitenkaas. Kneus de walnoten. Giet de aardappels af en schep de broccoli,tomatenblokjes en geitenkaas erdoor. Houd de stamppot grof!! Pel en pers de knoflook boven de stamppot uit. Breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in een ovenschaal en verdeel de crème fraîche er over. Leg klontjes boter op de stamppot en bestrooi het met de walnoten. Zet de schaal ca. 10 min. in het midden van de oven. Eet smakelijk!
Receptnummer: 7872 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Deze vegetarische stamppot komt uit het krantje van Super de Boer!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept