Nieuws   Zoeken 

Vera's Indische gehaktschotel
Ingredienten: (4 pers.):
2 sneetjes brood
1 dl magere melk
2 kleine preien
500 gr rundergehakt
2 eieren
3 tl nootmuskaat
½ tl kruidnagelpoeder
zout
peper
2 teentjes knoflook
Bereiding:
Week het brood in de melk. Snijd de prei in dunne ringen. Voeg bij elkaar: gehakt, ei, brood, prei, nootmuskaat, kruidnagel, zout en peper. Pers de knoflook erboven uit. Kneed alles goed door elkaar. Verwarm de oven voor op 175 graden. Schep het gehaktmengsel in een kleine platte overschaal en bedek de schotel met aluminiumfolie. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar bakken. Verwijder de folie en laat het gerecht nog ca. 10 min. goudbruin bakken.
Receptnummer: 7918 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit is ook weer een gerecht dat met veel te combineren is. Op z'n Indisch met gele rijst of basmati rijst, atjar tjampoer, gebakken uitjes en kroepoek, of bijvoorbeeld met goudbruin gebakken krieltjes en een neutrale (groene) groente. Smakelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept