Nieuws   Zoeken 

Diana's lasagne vet-en zoutbeperkt van de Hartstichting
Ingredienten: (8 pers.):
375g mager rundergehakt of tartaar
2 uien, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 blik tomaten (400g) met sap
2,5dl water
1 blik tomatenpuree (70g)
2 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde basilicum
peper
9 lasagnebladen
250g cottage cheese
250g geraspte mozzarella kaas
1 ei, geklopt
60g Parmezaanse kaas
Bereiding:
Bak het gehakt in een anti-aanbakpan of koekepan en maak het rul met een vork tot het bruin is. Voeg de uien en knoflook toe. 3 tot 5 minuten doorbakken tot deze zacht zijn. Voeg de tomaten al prakkend met een vork toe. Voeg dan het water, tomatenpuree, oregano en basilicum toe en breng alles aan de kook. Verlaag de hittebron en 20 minuten zonder deksel zachtjes laten sudderen. Af en toe roeren totdat het de substantie van spaghettisaus heeft. Breng op smaak met peper. Voeg, als het te zuur is, 1 tl suiker toe. Meng de cottage cheese, mozzarella, ei en de helft van de Parmezaanse kaas. Bedek de bodem van een ovenschaal met een dun laagje tomatensaus. Bedek de saus met een laag lasagne. Bedek de pasta met de helft van het kaasmengse. Herhaal dit met de resterende saus, pasta en kaas zodat er 3 lagen van elk bestaan. Afdekken met een laagje tomatensaus. Bestrooi alles met restje Parmezaanse kaas. Bak 45 minuten onafgedekt in de oven op 180 graden C of totdat het kookt. Neem de schaal uit de oven en laat het gerecht 5 tot 10 minuten staan voordat het geserveerd wordt.
Receptnummer: 7940 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 65 min.
Opmerking:
Dit recept komt uit een kookboek dat jaren geleden is uitgegeven door de Nederlandse Hartstichting. Er staan recepten in die geschikt zijn voor mensen die moeten letten op cholesterol (vetbeperkt) en zoutbeperkt (hoge bloeddruk). Tomatenpuree is niet zo zout als tomatensaus en cottage cheese is niet zo vet. Ondanks dat toch lekker!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept