Nieuws   Zoeken 

Barbara's Zweedse kabeljauw met ansjovis/roomsaus
Ingredienten: (2 pers.):
1/2 eetlepel boter
300 gram kabeljauwfilet (diepvries gaat heel goed)
1/2 blikje ansjovisfilet
bekertje crème fraiche (125 ml.)
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
peper
Bereiding:
Snij de ansjovisfilets in kleine stukjes. Smelt de boter en roer hier de crème fraiche in los. Roer de stukjes ansjovis en de bieslook erdoor en breng het aan de kook. Leg de bevroren vis erin. Bedek de vis met wat hete saus en laat het in ca. 10 minuten afgedekt gaar stoven. Regelmatig keren. Verdeel de moten vis voor het serveren met een mes of spatel in grove stukken en breng indien nodig op smaak met peper (geen zout).
Receptnummer: 7957 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Door de crème fraiche wordt de ansjovis minder sterk van smaak. Bij gebruik van verse kabeljauw ca. 6-7 minuten laten stoven. Lekker met aardappelpuree (de saus combineert hier heerlijk bij) en peultjes of broccoli.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept