Nieuws   Zoeken 

Vanessa's atjar van komkommers
Ingredienten: (4 pers.):
2 komkommers
1 ui
2 tenen knoflook
2 grote theelepels sambal manis
3 theelepels koenjit
4 theelepels vers geraspte gember
1/2 fles natuurazijn
Bereiding:
Maakde komkommers schoon, maar schil ze niet. Snijd ze ongeschil doormidden, verwijder de zaadjes Snij de komkommer in partjes. Leg de partjes in een vergiet en bestrooi ze met zout. laat ze een paar uur uitlekken. Maak de ui schoon en snijd hem fijn. Wrijf ui, knoflook (geperst), sambal,koenjit en gember tot een brei. Bak deze heel even op in een pan met olie. Giet de azijn eroverheen en laat een paar minuten inkoken. Dep de komkommer droog en gooi dit mengsel eroverheen. Laat vervolgens lekker afkoelen in de koelkast.
Receptnummer: 7965 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Als je de atjar langer wilt bewaren stop het dan in een glazen pot. Het moet lang intrekken allemaal dus dat kost tijd, het bereiden zelf kost hooguit 15 minuten. Lekker bij nasi
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept