Nieuws   Zoeken 

Patty's gefrituurde spiering en peterselie
Ingredienten: (4 pers.):
400 gram verse spiering
bloem
zout & peper
½ bosje peterselie
1 citroen
Bereiding:
Was spiering (verwijder desgewenst kop en grote graat) en dep droog. Haal spiering door de bloem, (naar smaak gemengd met peper en zout). Klop de overtollige bloem eraf en frituur de spiering ca 8 min in frituurvet van 180 °C tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. (Of bestrooi de spiering nu met peper uit de molen en grof zeezout). Pluk de blaadjes van de peterselie. Was ze en droog ze goed. Frituur de peterselie ook even in het frituurvet tot ze krokant is. Laat ook de peterselie uitlekken op keukenpapier. Dien spiering op op dienschaal, bestrroid met peterselie. Garneer met partjes citroen.
Receptnummer: 7995 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Met frisse salade (kropsla, tomaat, ui, olijven, vinegrette) brood en (remoulade)saus een volledige maaltijd.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept