Nieuws   Zoeken 

Sonja's bleekselderij ovenschotel
Ingredienten: (2 pers.):
200 gram vleesreepjes
1 struik bleekselderij
1 ui
wat champignons
bouillon
teentje knoflook
1 dl van een rode saus (tomatenketchup, BBQsaus,sweet chili etc.)
150 gram rijst
Bereiding:
Kook de rijst. Snij de bleekselderij, ui en champignons in grove stukken. Bak de vleesreepjes in wat olie. Voeg de groente toe. Doe bouillon, knoflook en 1 dl water erbij. Breng aan de kook. Voeg saus toe en laat 3 minuten pruttelen. Doe onderin de overschaal het groente mengsel en hou het vocht hiervan achter. Stort hierbovenop de rijst en giet dan de saus erover. 10 Minuutjes in de oven op 200ÂșC en eet ze.
Receptnummer: 8034 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Beetje kaas erover is ook erg lekker. I.P.V vlees kan je ook kabeljauw of garnalen nemen. Die bak je dan niet eerst maar voeg je gelijk met de rode saus toe en laat je 3 minuten pruttelen. Blikje tonijn of of potje zure mosselen is ook erg smakkelijk. Neem dan ipv 1 dl water het zoetzure sap van de mosselen om de bouillon te maken.
Toevoegen van blikje fruit smaakt hier altijd bij. Dit is vooral makkelijk als er onverwacht een extra eter is. 75 gram meer rijst + blik fruit en klaar.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept