Nieuws   Zoeken 

Monique's brie met aardbeien en mosterd-honingdressing
Ingredienten: (6 pers.):
1 punt brie (200 g.)
1 doosje aardbeien
1 bakje alfalfa
1 doosje tuinkers
1 zakje veldsla (kan ook een
andere slasoort zijn)
100 g. gepelde pecan- of
walnoten.
Dressing:
5 eetl. zonnebloemolie
2 eetl. wijnazijn
1 eetl. mosterd
2 eetl. vloeibare honing
versgemalen peper
zout
Bereiding:
De salade wordt direct op de borden gemaakt, dus zet op je werkblad 6 borden klaar. Maak de aardbeien schoon. Maak de sla eventueel schoon (wanneer hij gekocht is in een zakje hoeft hij meestal niet meer gewassen te worden). Knip de tuinkers af. Snijd de brie in 6 ongeveer gelijke puntjes door de punt eerst dwars over de helft te snijden; de voorste punt in tweeen en het achterste stuk in vieren verdelen. Meng de dressing. Verdeel eerst de veldsla over de borden. Leg in het midden een toef alfalfa. Daarop komt een puntje brie. Verdeel daar omheen de aardbeien (grote exemplaren in plakjes of kwarten) en de noten. De aardbeien winnen aan smaak als je er zwarte peper over maalt. Garneer met een toefje tuinkers op de brie. Druppel de dressing royaal over de borden. Geef er wat lekker stokbrood of toast bij. Met dit gerecht zijn een heleboel leuke en lekkere variaties te maken, b.v. met blauwe kazen en ander fruit zoals peren en druiven. De dressing smaakt ook heel lekker met een flinke schep aardbeien- of abrikozenjam i.p.v. de honing.
Receptnummer: 8272 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit overheerlijke voorgerechtje geef ik vaker voor een maaltijdsoep o.i.d. Succes verzekerd!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept