Nieuws   Zoeken 

Monique's knoflookkip met een krokant korstje
Ingredienten: (4 pers.):
4 enkele kipfilets
een klein pakje roomboter
een bosje peterselie
3 tenen knoflook (of meer
natuurlijk)
een paar druppels citroensap
peper en zout
vers broodkruim of paneermeel
1 ei
bakboter
Bereiding:
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Hak de peterselie fijn en roer die met de uitgeperste knoflook en citroensap, zout en peper door de boter. Maak een holte in de kipfilets door een scherp en spits mes er aan de zijkant in te steken en vanuit die positie heen en weer te bewegen. Het is dus niet de bedoeling om de kipfilets open te klappen, het sneetje moet zo klein mogelijk blijven. Werk dan de knoflookboter in de kipfilets met behulp van een theelepeltje en je handen. Klop het ei los in een diep bord en strooi het broodkruim gemengd met wat peper en zout in een ander diep bord. Haal de kipjes eerst door het ei en dan door het kruim en herhaal dat nog een keer. Verhit de bakboter in een koekepan en bak daarin de kipjes gaar en bruin op een niet te hoog vuur in een kwartiertje. De smeltende kruidenboter zal de kip heerlijk mals houden! Geef er een frisse salade bij en b.v. wat pasta of gebakken krieltjes.
Receptnummer: 8273 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Het is even een gefriemel, maar dan heb je me toch een kipje! Zo lekker mals en sappig heb je het nog nooit geproefd!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept