Nieuws   Zoeken 

Barbara's lasagne met rode zalm en preisaus
Ingredienten: (2 pers.):
1 eetlepel olie
1 preistengel
125 gram champignons
peper
1/2 theelepel tijm
blikje rode zalm (215 gram)
1/2 dl. droge witte wijn
zakje edelpreicrèmesoep
ca. 75 gram groene lasagnebladen
1 grote of 2 kleine bosuitjes
1 eetlepel parmezaanse kaas
3 eetlepels gratinkaas
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Preistengel wassen en in ringen snijden. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Bosuitjes wassen en in ringetjes snijden. Blikje zalm uit laten lekken, velletjes en eventuele graten verwijderen en zalm in stukjes snijden. De preiringen en champignonplakjes op vrij hoog vuur ca. 5 minuten bakken in de olie. Op smaak brengen met peper (geen zout) en tijm. Intussen het zakje soeppoeder door 6½ dl. koud water roeren en aan de kook brengen. Wijn toevoegen en ca. 5 minuten afgedekt laten koken tot dikke saus. De stukjes zalm en het prei/champignonmengsel erdoor scheppen. In ingevette ovenschaal lasagne opbouwen, beginnen en eindigen met saus. Bosuiringetjes, parmezaanse kaas en gratinkaas met elkaar vermengen. Over de lasagne verdelen. Schotel 30 minuten in de oven zetten.
Receptnummer: 8293 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Lekker met komkommersalade. Bij voorkeur een passende ovenschaal gebruiken, zodat de lasagne niet uitloopt. Makkelijk receptje en niet zoveel calorieën.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept