Ingredienten: (4 pers.):
4 stevige handperen
2,5 dl water
1,25 dl cognac
75 gr. suiker
1 kaneelstokje
wat citroenschil
50 gr. pure chocolade
1 el kokos
1,25 dl slagroom
1 tl cacaopoeder
1 el poedersuiker
| Bereiding:
De peren schillen maar het steeltje eraan laten zitten. Breng het water met de cognac, suiker en het stukje citroenschil aan de kook. Leg de peren erin en laat ze gedurende 10 minuten zachtjes koken. Af en toe omkeren en in het vocht af laten koelen. Voor het chocoladejasje smelt je de chocolade met de kokos hetzij au bain marie, hetzij in de magnetron tot het smeuig is. Zet de peren op een bordje, giet er een beetje van het kookvocht bij en verdeel de vloeibare chocolade onregelmatig over de peren. Klop de slagroom bijna stijf met de cacaopoeder en poedersuiker. Doe de slagroom in een spuitzak met stervormig mondstuk en spuit een krans van toefjes slagroom rondom elke peer. |