Nieuws   Zoeken 

Arry's zuurkool met zuidvruchten en spek
Ingredienten: (4 pers.):
1 pak zuurkool
1 stukje zuurkoolspek van ca. 250 gr
1 ui gesnipperd
1/2 rode paprika in stukjes
1/2 rood pepertje gesnipperd
1 teentje knoflook
2 mandarijnen of 1 blikje ananas
handje rozijnen
6 pruimedanten (zachte, gedroogde pruimen)
zout, peper
1/2 tl gemberpoeder
1/2 ketoembar
100 gr geraspte kaas
Bereiding:
Zuurkool desgewenst afspoelen. Zuurkool met spek opzetten met wat water en 10 min. koken. Daarna afgieten en spek in dunne plakken snijden. Ui, knoflook, peper en paprika fruiten, mengen met de afgespoelde en gewelde rozijnen en in stukjes gesneden pruimen en met de kruiden op smaak brengen. In ingevette ovenschaal doen: zuurkool, stukjes fruit hierin drukken, ui-paprikamengsel hierover spreiden, de spek erop leggen en dit 20 min. in de oven op 200 gr. Daarna de schotel bestrooien met de kaas en onder de grill nog even gratineren. Lekker met gepofte aardappel of puree en een stukje kalkoen of kipfilet met jus, stevig gekruid met vleeskruiden en gemberpoeder.
Receptnummer: 8354 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Door de combinatie vruchten en spek (zoet en hartig) zelfs voor de niet zuurkool-liefhebbers een heerlijk gerecht!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept