Nieuws   Zoeken 

Heleen's tropische kwark-vruchten taart
Ingredienten: (10 pers.):
1 blik vruchtencocktail (op siroop)
500 gram (magere) kwark
200 ml slagroom (ongeslagen)
6 blaadjes (10 gram) kleurloze gelatine
4 zakjes vanille suiker
150 gram zaanse kermis (biscuit)
100 gram boter
Bereiding:
Neem een ruime springvorm en span een stuk bakpapier over de bodem, en vet de randen met boter in. Laat de rest van de boter in een steelpannetje smelten (niet bruin laten worden!).Doe ondertussen de biscuits in een afgesloten plastic zak en rol/stamp ze tot kruimels. Roer de kruimels door de boter en verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, en druk het met een lepel aan. Zet de bodem een half uur in de koelkast. Klop ondertussen de slagroom stijf en zoet deze met twee zakjes vanille suiker. Verwarm de vruchtenSIROOP op laag vuur, terwijl je de gelatine in koud water weekt. Haal de pan van het vuur en los de blaadjes één voor één in de siroop op, en meng ook de kwark en de resterende vanille suiker erdoor. Spatel tenslotte de slagroom erdoor totdat een gladde massa ontstaat. Verdeel dit over de kruimelbodem, en schep tot slot de vruchten erin.
Receptnummer: 8359 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept