Nieuws   Zoeken 

Teatske's chocoladecake (zonder oven!)
Ingredienten: (7 pers.):
250 gram ongezouten plantaardige margarine (bijv. Wajang)
300 gram witte basterdsuiker
250 gram theebiscuitjes
60 gram cacao
2 eieren
Bereiding:
Smelt de margarine in een pan, neem de pan van het vuur en roer de eieren erdoor. Zeef boven een ruime kom de cacao en de basterdsuiker. Roer het botermengsel erdoor, zodat het een egale chocolademassa wordt. Verkruimel de biscuitjes. Dit gaat gemakkelijk door de biscuitjes in een plastic zak te doen en er met een deegroller erover heen te gaan, of in de keukenmachine (pas op dat het dan niet te fijn wordt!). Roer de biscuitkruimels door het chocolademengsel. Schep het mengsel in een cakeblik en laat hem opstijven in de koelkast. Hij wordt lekkerder als je hem een dag van te voren klaarmaakt! Je haalt de cake gemakkelijk uit het cakeblik door de zijkanten en onderkant even te verwarmen.
Receptnummer: 8418 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Snij de cake niet in te dikke plakken, want hij is machtig!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept