Nieuws   Zoeken 

Sonja's dipsausjes voor lijnertje
Ingredienten: (4 pers.):
Om even mee te beginnen. Je kan alle zakjes sausjes van Duyvis aanmengen met kwark of yoghurt
maar dan wel een scheutje citroensap erbij.
Zo lijkt het erg op mayonaise.

*kerriesaus
magere yoghurt of kwark
vers gemalen peper
flink wat kerriepoeder
beetje zout
klein scheutje citroensap

*Cocktailsaus (erg lekker bij vis)
yoghurt
ketchup (kan ook met curriesaus)
peper
citroensap

*Griekse dip
yoghurt
2 teentjes knoflook
oregano
peper en zout
Griekse kruiden (verkrijgbaar bij speciaalzaken)
(geraspte komkommer erbij en je hebt een tzaziki variant)

* Italiaanse dip (I)
yoghurt
Scheutje balsamicoazijn
verse basilicum

* Italiaanse dip (II)
Tomatenpuree
scheutje water
verse basilicum
teentje knoflook
Peper en zout

*variabele kruidendip
basis: yoghurt of tomatenpuree
Toevoegen:
Chilikruiden of mexicaanse kruiden (casa fiesta)
Iedere andere kruidenmix. (wel goed laten trekken)

* ravigottesaus
yoghurt
augurk (zeer fijn gesneden)
kappertjes
Peper en zout

*afgekoelde pangangsaus uit een zakje
voeg wat sambal toe voro pittigheid

*sweet chili dip
sweet chilisaus
tomatenpuree
1 op 1 deel mengen

*mosterd dip
yoghurt
peper en zout
mosterd (zaanse van mosterdmolen de huisman)
scheutje citroensap.
Bereiding:
In alle gevallen geldt: De ingredienten goed mengen en daarna even lekker laten trekken. Zo zie je alle variaties zijn mogelijk.
Receptnummer: 8462 | Categorie: Sauzen | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 5 min.
Opmerking:
Voor het gemak kan je ook bijvoorbeeld dippas saus nemen. Komt gewoon uit een potje en is erg lekker. Dit geldt ook voor Sugo casa picante van grand italia. Als je de groente stukjes te groot vindt kan je het nog even met een staafmixer pureren. Ook is het lekker deze sausen te mengen met 1 deel yoghurt. Wordt ie net even frisser van. Oh,ja: Zigeunersaus van remia uit zo'n emmertje. Kant en klaar en superlekker. Mocht je nog meer willen weten of iets met een bepaald ingredient dan laat je het me maar weten. De bovenstaande sauzen heb ik overigens allemaal zelf geprobeerd. Ik voeg ook nog 2 losse recepten toe. De kerriesaus die daarbij staat is een van mijn favorieten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept