Nieuws   Zoeken 

Beppie's knolserij/aardappelsoep, met spekjes
Ingredienten: (4 pers.):
1/2 knolserderij.
2 aardappels.
2 runderbouillonblokjes.
2 eetl. olijfolie.
150 gr. spekreepjes.
2 teentjes knoflook.
Zout en vers gemalen peper.
125 ml. zure room.

Bereiding:
Schil en snij de knolselderij in kleine blokjes. Bewaar wat selderijblad en hak het grof. De aardappels schillen. 1 aardappel in kleine blokjes snijden, wassen en droog deppen. 1 liter water aan de kook brengen met de bouillonblokjes en daarin de knolselderij en de tweede aardappel ca. 15 min. laten koken. Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Verhit de olijfolie en bak de spekreepjes en de aardappelblokjes krokant. Snijd de gepelde knoflook in dunne plakjes en bak deze even met de spekreepjes mee. Doe de spekjes en gebakken aardappelblokjes bij de soep en roer de zure room erdoor. Breng op smaak met zout/peper. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met met het seldeijblad.
Receptnummer: 8486 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Geef er heel donker volkorenbrood bij, besmeerd met een kruidenkaas!
Dit recept is uit het weekkrantje van Super de Boer!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept