Nieuws   Zoeken 

Beppie's knolserderij/aardappelsoep (met spekjes).
Ingredienten: (4 pers.):
1/2 knolselderij.
2 aardappels.
2 runderbouillonblokjes.
2 eetl. olijfolie.
150 gr. spekreepjes.
2 knoflookteentjes.
Zout en vers gemalen peper.
125 ml. zure room.
Bereiding:
Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes. Bewaar wat selderijblad voor de garnering en hak het grof. Schil de aardappels en snijd 1 aardappel in blokjes. Was deze en dep het droog. Breng 1 ltr. water met de bouillonblokjes aan de kook. Kook de knolselderij met de andere aardappel ca. 15 min. in de bouillon. Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Verhit de olijfolie en bak de spekreepjes met de aardappelblokjes krokant. Pel en snijd de de knoflook in dunne plakjes en bak deze even met de spekreepjes mee. Voeg de spekjes en de aardappelblokjes toe aan de soep en roer de zure room erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met het selderijblad.
Receptnummer: 8564 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Een recept uit het blad van Super de Boer. Lekker met volkorenbrood besmeerd met kruidenkaas! Eet smakelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept