Nieuws   Zoeken 

Aly's Indische hutspot met tartaar
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr.tartaar
3 tenen knoflook
1 th.lepel sambal
1 kg panklare hutspotgroente
2 kippebouillontabletten
1 zakje boemboe nasi goreng
wat boter
zout,peper
2 eetlepels ketjap manis
aluminiumfolie
Bereiding:
De tartaar in een kom doen en er de knoflook boven uit persen.Ketjap en sambal toevoegen en goed door elkaar roeren.Balletjes maken van de tartaar.De aardappels schillen,wassen en in stukjes snijden.De groente in een pan doen met de aardappelen,bouillon en water.Kook plm.25min.Boemboe volgens gebruiksaanwijzing laten weken.De boter verhitten en de balletjes tartaar gaar bakken.Haal ze uit de pan en dek ze af met de alufolie.Door het bakvet de boemboe roeren en zachtjes 2 min.laten smoren.Het aardappel/groentemengsel afgieten en de boemboe er door roeren.Al roerend in 2 min. warm maken.Op smaak brengen met peper en zout.Serveer met de tartaarballetjes er boven op.Evt. kunt u er nog seroendeng bij serveren.Smakelijk eten.
Receptnummer: 8585 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit is een echt lekker recept!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept