Nieuws   Zoeken 

@strid's maaltijdsalade met gebakken aardappels, cashewnoten en feta
Ingredienten: (4 pers.):
150 g haricots verts
3 el olie
750 g diepvries aardappelblokjes (Aviko)
1 blik artisjolharten
1 pot feta in gekruide olie(Apetina)
100 g cashewnoten
1 el olie
1,5 el witte wijnazijn
2 tl mosterd
1 el walnotenolie
peper
1 zak gemengde frisée sla
Bereiding:
Haricots verts schoonmaken, halveren en in kokend water met zout in 5 minuten beetgaar koken. Met koud water afspoelen en uit laten lekken. In een koekenpan 2 el olie verhitten en de aardappelblokjes in ca. 20 minuten al omscheppen bruin en gaar bakken. Ondertussen de artisjokharten uit laten lekken en in vieren (of kleiner naar wens)snijden. Fetablokjes laten uit lekken, maar de olie hiervan opvangen. In een andere koekenpan 1 el olie verhitten en hierin de cashewnoten goudbruin bakken. In een kom een dressing kloppen van 3 el opgevangen kruidenolie(feta), zout en peper, wijnazijn, mosterd en walnotenolie. In een grote kom de ½ van de sla, de boontjes, de dressing, ½ van de artisjokharten, ½ van de feta, ½ van de cashewnoten mengen. Salade op een grote schaal scheppen, aardappelblokjes erop scheppen en garneren met de andere helft van de artisjokken, cashewnoten, feta en sla.
Receptnummer: 8704 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept