Nieuws   Zoeken 

Francis's kipfilet met kerrie en appeltjes
Ingredienten: (4 pers.):
4 kipfilets, in reepjes gesneden
1 appel, in blokjes gesneden
2 tomaten, ontveld en ontpit, in blokjes gesneden
1 uitje, gehakt
boter
peper en zout
2 koffielepels kerriepoeder
scheutje droge witte wijn
scheutje kokosmelk
1 eetlepel honing
2 dl room

Bereiding:
zorg dat alles voorgesneden is, dan kan er niets misgaan. 1. Bak de kipreepjes aan in wat boter en laat ze even sudderen. Breng op smaak met peper en zout en schep ze uit de pan. 2. Bak in hetzelfde braadvet het gehakte uitje en roer er de kerrie door. Blus met wijn, kokosmelk en honing. 3. Voeg al roerend de room toe en laat het geheel inkoken tot er een licht gebonden saus ontstaat. Schep dan de kipreepjes, de appelblokjes en de tomatenblokjes door de saus en breng op smaak met peper en zout.
Receptnummer: 8713 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Tips:
- Lekker met basmatirijst of rijstnoedels
- In plaats van appel en tomatenblokjes kan je variƫren met doperwtjes en champignons.
- Zout na het bakken over het vlees strooien. Zout ontrekt immers het vocht uit de kipfilet, waardoor hij helemaal uitdroogt.



Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept