Nieuws   Zoeken 

Sandra's römertopfgerecht-rollade met prei en worteltjes
Ingredienten: (4 pers.):
Rollade van ongeveer 500 gram
Mosterd
2 stronken prei
2 winterwortels of een bosje kleine wortels
(kant en klaar gesneden kan natuurlijk ook)
provencaalse kruiden
droge sherry
water

Bijgerechten (voorbeeld):
Aardappelpartjes
Sla
Tomaat
Komkommer
sladressing
Bereiding:
Zet de romertopf in de wasbak met koud water. Zowel de deksel als de bak moeten onder water staan (zorg in ieder geval dat er water in staat). Snijd dan de prei in ringen en de winterwortels in plakken (hoeft allemaal niet te dun). Wanneer de onderkant van de romertopf 20 minuten geweekt heeft, kan deze uit het water gehaald worden: zet het op een 2x dubbelgevouwen theedoek neer. Leg de rollade in de romertopf: smeer deze aan alle kanten in met de mosterd. Drapeer er de groente om en overheen en doe hier ook provencaalse kruiden overheen. Nu nog 1,5 dl vocht erbij: 1 dl droge sherry en 0,5 dl water. (De verhouding kun je zelf bepalen naar eigen smaak). Nu kan de deksel erop en gaat het geheel nat de koude oven in. Zet de oven op 200 graden (hete lucht oven 180 graden). Nu moet het 2 uur in de oven staan. Zorg ervoor dat wanneer je de romertopf uit een warme oven haalt, je deze nooit op een koude ondergrond zet: dan barst hij. De bijgerechten zoals gewend klaarmaken (ik heb een voorbeeld gegeven, maar natuurlijk smaken ook andere groente hier heerlijk bij).
Receptnummer: 8771 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 180 min.
Opmerking:
Voorbereidingstijd is ongeveer 25 minuten (de romertopf in het water leggen en intussen de benodigde ingredienten snijden). Daarna staat de romertopf nog 2 uur in de oven. Je kunt het voorbereidingswerk ook ‘s ochtend vroeg doen (niet langer vantevoren) als je de natte romertopf met het gerecht in een natte theedoek in de koelkast zet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept