Vera's paprika-rundvleessoep |
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr runderpoelet
3 el boter
1 blikje tomatenpuree
1½ dl rode wijn
4 vleesbouillontabletten
2 rode paprika's
1 groene paprika
2 flinke uien
1 tl gedroogde tijm
zout/peper | Bereiding:
Boter verhitten. Vlees in ca. 5 min. rondom bruin bakken. Tomatenpuree toevoegen, ca. 1 min. meebakken. Rode wijn erbij schenken en 1½ liter water. Aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Ca. 2 uur zachtjes laten koken. Ondertussen paprika's in blokjes snijden. Uien in grove stukken snijden. Als de bouillon getrokken is na die 2 uur paprika's en ui toevoegen. Tijm erover strooien. Nog ca. 30 min. zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. |
Receptnummer: 8836 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. |
Opmerking: Deze soep is heerlijk en compleet als maaltijd met stokbrood en kruidenboter. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |