Nieuws   Zoeken 

Monique's ham en boontjes macaronipot
Ingredienten: (4 pers.):
400 g. rotelle (kurketrekkerspasta)
boter
200 g. gek. ham in dobbelstenen
2 uien
1 teen knoflook
1 kop sperziebonen in stukjes
(hier kun je natuurlijk ook
andere groenten gebruiken
zoals champignons of paprika,
bovendien is dit recept heel
handig om restjes gare groente
te verwerken)
1 blik geconcentreerde champignonsoep
1 1/4 dl. zure room
peper en zout
4 eetl. verkruimelde blauwe kaas
Bereiding:
Kook de pasta en de bonen gaar. Pel en snipper de uien. Pel de knoflook. Verwarm de oven voor op zo'n 200 graden C. Smelt een klont boter en bak de ham op een klein vuur goudbruin. Voeg ui en knoflook u.d.k. toe en fruit, af en toe roerend, tot de ui zacht is. Roer er de rotelle en de bonen bij. Meng de soep met de zure room en peper en zout en giet dit bij het pastamengsel. Doe alles in een vuurvaste schaal en bestrooi met de blauwe kaas en wat klontjes boter. Schuif de schaal zo'n 25 min. in de oven. Geef er een frisse salade bij.
Receptnummer: 8859 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Een soort macaroni-met-ham-en-kaas, maar dan véél lekkerder!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept