Nieuws   Zoeken 

Heleen's laagjeszuurkool uit de oven
Ingredienten: (5 pers.):
1 kg aardappelen
1 kg zuurkool
250 gram gerookte spekreepjes
1 blik ananasschijven
50 gram boter
150 ml melk
zout, peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met een schep zout gaar en zacht. Bak ondertussen in een droge pan de spekjes uit. Giet de aardappelen af en bestrooi ze met zout en peper, maak ze fijn en voeg de melk toe. Mix tot er een egale massa onstaat. Laat de zuurkool uitlekken, en pluk de klonten los. Vet een grote ovenschaal in en bedek de bodem met een laagje (de helft van de) aardappel puree. Verdeel hierover de helft van de zuurkool. Halveer de ananasschijven en leg ze op de zuurkool; sprenkel er wat sap overheen. Strooi de helft van de spekjes erover en dek af met de andere helft van de zuurkool. Giet de rest van de spekjes en het overige spekvet hieroverheen, en dek af met de aardappel puree. Leg de boter in klontjes erbovenop. 20 minuten in het midden van de oven goudbruim laten worden.
Receptnummer: 8892 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 80 min.
Opmerking:
In combinatie met rookworst; een zonnig winterrecept!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept