Nieuws   Zoeken 

Vera's pureeschotel met andijvie en tomaat
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg aardappels
1 bouillontablet
zout
800 gr andijvie
4 flinke tomaten
25 gr boter
2½ dl melk
nootmuskaat
peper
2 tl gedroogde oregano
100 gr geraspte kaas
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200°. Aardappels koken in water en bouillontablet. Afgieten. Van aardappelen, melk en boter een romige puree maken. Andijvie in reepjes snijden. Wassen. Met aanhangend water in ca. 5 min. laten slinken. Zout toevoegen. Nog ca. 10 min. zachtjes koken. Uit laten lekken. Tomaten in dunne plakjes snijden. Ovenschotel invetten. Puree in schotel scheppen. Nootmuskaat erover strooien. Andijvie over puree verdelen. Bedekken met de tomaat. Peper, oregano en kaas erover strooien. In het midden van de oven in ca. 30-40 min. goudbruin en heet laten worden.
Receptnummer: 8916 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Voor als het gezondheidsgevoel weer eens toeslaat! Heerlijk, voedzaam. Ook kinderen smullen op deze manier bereid van andijvie.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept