Ingredienten: (8 pers.):
1 blik cocktailworstjes
1 blik achterham (of achterham bij de vleeswarenafdeling: plak moet minimaal 2 cm dik zijn!)
1 plak oude kaas (plak moet minimaal 2 cm dik zijn)
1 plak jonge kaas (plak moet minimaal 2 cm dik zijn)
1 blik fruitcocktail
1 potje augurken
1 potje zilveruitjes
1 potje amsterdamse uitjes
1 potje asperges
1 komkommer
1 paprika
een heleboel (houten) cocktailprikkertjes
| Bereiding:
Snij de achterham, de kazen en de augurken in stukken. De komkommer in plakken snijden van ongeveer een halve centimeter. De paprika in reepjes snijden. Nu kunnen we alles aan per twee elkaar prikken. De variaties zijn eindeloos. Enkele voorbeelden: -- Prik eerst een cocktailworstje aan een prikker, daarna een stuk ham. (of oude kaas of jonge kaas) -- Eerst een stukje jonge kaas, dan een stukje oude kaas. (of ham) -- Eerst een vruchtje, dan een cocktailworstje. (of ham of oude kaas of jonge kaas) -- Eerst een uitje, dan een stukje kaas. (of ham of een cocktailworstje) -- Eerst een cocktailworstje, dan een plak komkommer. – Eerst een reepje paprika, dan een stukje ham. (of kaas of een cocktailworstje) -– Eerst een asperge dubbelgevouwen aan een stokje prikken, daarna een cocktailworstje. (of ham). |