Nieuws   Zoeken 

Monique's Zondagse Balkanpot
Ingredienten: (4 pers.):
500 g. varkenslappen
2 uien
50 g. boter of margarine
2 tenen knoflook
750 g. aardappelen
3 paprika's (rood en groen)
300 g. wortelen
1/2 l. bouillon van een blokje
4 tomaten
1 blik mais
dille
peterselie
2 eetl. citroensap
peper en zout
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Pel en snipper de uien en knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de paprika's in reepjes en de wortelen in plakjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in grote stukken. Laat de mais uitlekken. Verhit de boter en bak het vlees daarin lekker bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak mee. Voeg er dan de aardapppel, paprika en wortel bij met de bouillon. Breng het geheel aan de kook en stoof het gaar in zo'n 30 min. Doe er dan de tomaat en mais bij en warm dit even goed door. Maak het gerecht op smaak af met dille, peterselie, citroensap, zout en peper. Eet het uit een diep bord met vers stokbrood of turks brood erbij.
Receptnummer: 9017 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Vlees met groente en aardappels, maar dan anders. Een aanrader!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept