Nieuws   Zoeken 

Beppie's pindasoep met alfalfa en limoen
Ingredienten: (4 pers.):
1 limoen.
2 teentjes knoflook.
Wok Olie.*
Sambal Oelek.*
¾ ltr. groentebouillon (tablet).
2 zakjes pinda satésaus.*
100 gr. alfalfa.
4 eetl. gebakken uitjes.*

* ev. van Conimex.
Bereiding:
Rasp de schil van een gewassen limoen.(ca.½ eetl. limoenrasp) en snijd de limoen doormidden. Pel en pers de teentjes knoflook. Zet een grote wok op het hoogste vuur tot hij begint te walmen. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de knoflook, de limoenschil en 2 á 3 theel. sambal.(Hoe meer hoe heter). Doe de bouillon erbij en breng het aan de kook. Doe de pindasatésaus in een schaaltje en roer er 2 flinke soep(opschep)lepels van de hete bouillon door en laat de soep 2 min. koken. Knijp de limoen uit boven de soep en roer het sap er door (je kunt ook wat minder gebruiken). Schep de soep in diepe kommen en verdeel de alfalfa en de gebakken uitjes erover. ************************************** Er staan al een paar pindasoep recepten op de site, maar deze is toch weer anders!!
Receptnummer: 9019 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Variatie:
Pindasoep met gember, alfalfa en limoen.
Voeg gelijk met de knoflook 2 theel. verse geraspte gemberwortel toe en breng de soep als hij klaar is op smaak met een scheutje gembersiroop!
Recept uit mijn Aziatische kookboekje.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept