Nieuws   Zoeken 

Beppie's groene asperges met rundvleesreepjes
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. groene asperges.
Wok Olie.*
500 gr. roerbakrunderreepjes.
1 bakje Boemboe voor Rendang Vlees.*
4 eetl. Ketjap Manis.*
3 eetl. gebakken uitjes.*

* ev. van Conimex.
Bereiding:
Was de asperges, snijd de onderste stukjes eraf.Snijd de asperges in stukjes van ong. 5 cm. Doe een scheutje olie in de wok en roerbak de runderreepjes ± 3 min. Doe de asperges erbij en roerbak deze ±. 3 min. mee. Roer er vervolgens de boemboe, de ketjap en 2 ½ dl. water door en laat het geheel ongeveer 5 min. pruttelen. Schep de gewokte vleesreepjes met de groene asperges in een diepe schaal en strooi de gebakken uitjes erover. ****************** Variatie: Vervang de runderreepjes door gehakt. Meng 500 gr. gehakt met 2 eetl. kerrie djawa en 1 uitgeperst knoflookteentje en vorm er balletjes van. Bak deze bruin en dan de asperges erbij. Verder is het recept gelijk. Voeg met de ketjap een scheutje gembersiroop toe.
Receptnummer: 9021 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Lekker met witte of gele rijst. En zet ketjap, sambal en gebakken uitjes op tafel voor de liefhebbers.
(Recept Aziatisch kookboekje).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept