Nieuws   Zoeken 

Luuk's overheerlijke koude pastasalade
Ingredienten: (4 pers.):
Tricolore fussili (1 pak a 500 gr)
salami worst (250 - 300gr)
feta NIET op olie (300gr, mag ook meer zijn)
broccoli
roma tomaten (of andere tomaten met veel smaak)
grote ui
zakje rozemarijn
wijnazijn (0.5 dl)
olijfolie (1,5 dl)
Bereiding:
Begin een dag voordat het geserveerd moet worden met het bij elkaar voegen van de wijnazijn, olie en rozemarijn en zet dit in de koelkast. (hoeft niet perse, maar het recept is het lekkerst als je dit een dag laat trekken) Op de dag zelf: Kook de pasta gaar (met een beetje zout) en doe dit in een grote kom, voeg wat olijfolie toe zodat de pasta niet gaat plakken als deze afkoelt. Kook de broccoli (kleine roosjes) in 10 a 15 minuten gaar. Snij de salami worst in kleine blokjes. Snij de tomaten in stukjes Snij de ui in kleine stukjes Voeg alles bij elkaar (liefst als de pasta en broccoli al grotendeels zijn afgekoeld). Voeg als laatste de dressing van wijnazijn olijfolie en rozemarijn toe. (Rozemarijn eventueel uitzeven)

aanvulling: De feta moet ook in stukjes worden gesneden/gebroken en samen met de salami en de rest aan de pasta worden toegevoegd.
Receptnummer: 9032 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Je kunt deze salade gerust een dag in de koelkast bewaren, daar wordt het eigenlijk nog lekkerder van.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept